elektrsch blok voor Honda

Wil je je ervaring delen of je problemen neerleggen, dan kan dat hier.
Oscar
4T-MSB regular
Berichten: 264
Lid geworden op: 09 jun 2016 22:55
Bezit: CD en SS

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door Oscar »

"ZE" doen net of het allemaal nieuw is , dat stoort me ..het word allemaal in leven gehouden tot de laatste druppel olie uit de grond is en 10 keer over de kop gaat en ondertussen wordt het nieuwe verdien model voor de volgende eeuwen gesmeed waar we slaafs aan moeten mee werken .
Ik hou van m'n benzine ploffen, elektrisch kan ik best handelen als het qua prijs gewoon eerlijk betaalbaar is en niet word neergezet als iets broodnodig terwijl het ondertussen voornamelijk als aanzien word gebruikt op verjaardagen .
Toch even reageren (maar niet persoonlijk bedoeld) :
Eens met het in leven houden. Ik zie dat ook niet als probleem. Het echte probleem is dat we nu te veel troep in een keer in onze omgeving aan het pompen zijn. Daar wordt de omgeving en de mensen ziek van;

Ik ben ook een petrolhead en kan smullen van een staionairlopende sp5 of dragracer oid. En de prijs? Het mooie van alle anti houding is dat elektrische auto's enorm afschrijven bijvoorbeeld het eerste jaar. Je koopt nu een jaar oude E auto met 5 k op de teller (nieuw dus) voor 75% van de nieuwprijs. Het kan dat dat nog steeds te veel geld is, maar hou er dan ook rekening mee dat je thuis laadt op de uren dat de stroom gemiddeld bijna gratis is. En de rest van het onderhoud is ook veel minder. En ja ik ga er ook vanuit dat onze grote leiders een aangepast E auto wegenbelasting gaan bedenken. Dat weten we in de loop van volgend jaar :-)

Aanzien op verjaardagen? Je bedoeld anders dan dat dat met benzineauto's al is? Ik zie 3 kampen: Degene die al elektrisch rijden, degene die nieuwsgierig zijn en een heel klein kampje wat nukkig vasthoud aan allang weerlegde onzin over brandende E auto's, snel kapotgaande accu's, kinderarbeid of erger. :lol:

Broodnodig? Gewoon de ogen open doen. In het bos naar de (kale) boomtoppen, of je autoruit na een lange rit nog zonder insecten, bloemen die niet groeien maar grassen des te harder. Ik begrijp dat het voor sommige nog ver weg is van wat zij denken dat belangrijk voor hen is, voor die zal (als voorbeeld) binnenkort bewezen worden dat de enorme stijging van Parkinson patiënten toegeschreven kan worden aan de stikstof gehalte wat wij inademen...

Laat mij maar lekker genieten van de hobby maar mee doen als het kan.

Dennoz
4T-MSB addict
Berichten: 655
Lid geworden op: 16 dec 2017 11:36
Bezit: Cd50
Harley 1977 fxe Super Glide
Jazz 1.4 v-tec
Locatie: Leiden

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door Dennoz »

ben ik het wel mee eens hoor , ik ben niet blind en simpel, ik ben ook niet van het tegenkamp maar je standpunten zijn vanuit het perscpectief van de gewone mensen die meer belangen dan alleen centjes en macht hebben.
helaas blijft het een druppel op een gloeiende plaat, 2000km hier vandaan schieten ze elkaars olie en gasdepots aan vellen om grip te krijgen op nog meer consumables uit de bodem ...dat ga ik niet compenseren door op een e-bike rond te rijden en heel nederland bij elkaar ook niet.
de schijnheiligeheid die er omheen hangt staat me gewoon tegen...onze vorige euro commisaris die beter smurfenliedjes had kunnen blijven schrijven dacht dat heel nederland onder wat dwang wel een electrische wagen kan betalen, grote bedrijven zoals Shell e.d die die nu vooraan lopen met vernieuwingen die al eeuwen bekend zijn..mischien prima dat ze een voortouw nemen maar benoem het dan ook als iets ter compensatie van wat ze veroorzaakt hebben en niet als iets cools om bij aan te haken.betalen voor het leveren van stroom uit je panelen...wees godver blij dat mensen kunnen bijdrage aan de toekomst!
ik ben zelf werkzaam bij een bedrijf die ook lekker mee heeft gedaan met situaties waar douane ambtenaren nog blij waren met een tas pennen en bekers om equipment het land binnen te krijgen, dat heeft me wel gewetensbezwaren opgeleverd...gelukkig wappert de regenboogvlag vrolijk bij de poort en is ons hoofdkantoor lean and grean dus voor de show pronken we met veren die eigenlijk gewoon normaal moeten zijn!
nu stop ik voordat LIL weer aan de drank moet om te reageren!
Hop hop gas dr op

Online
NIX
chaly addict
Berichten: 18850
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door NIX »

Oscar schreef: 21 feb 2024 10:26 ... en een heel klein kampje wat nukkig vasthoud aan allang weerlegde onzin over brandende E auto's, snel kapotgaande accu's, kinderarbeid of erger. :lol:
Sorry, meneer, ik weet niet waar jij de kennis vandaan haalt die deze zaken zo bagatelliseert, maar een brandend EV is onblusbaar en stoot een berg PFAS uit die enige naam mag hebben. Je noemt eerder terecht de vervuiling. Een fikkend EV, daar kun je zowat een heel land een jaar van laten rijden op diesel. Ik ken een sloper die gespecialiseerd is in EV. Die heeft al 2x en accubrand gehad. Hij heeft een container die hij vol water kan zetten en dat kan hij in 15 seconden. Als een accu eenmaal fikt, kom je er niet meer bij, want hij brandt met bijna 1300*. Het dompelwater is blijvend vervuild met PFAS. Zo kankerverwekkend als de tyfus.

Accu's gaan niet heel snel kapot, maar een accu die onder de 70% capaciteit zit, kan enkel nog als stationaire opslag gebruikt worden, die eigenlijk heel inefficient omspringt met de erin verwerkte grondstoffen, want oudere techniek en capaciteitsverlies. Echter: recycling vergt nogal wat energie. Een accu die kapot is moet vervangen met een nieuwe. En die nieuwe moet en gemaakt en betaald. En die is duur. De batterij bepaalt de waarde van het voertuig.

Accu's laden met gratis stroom? Mag ik dat even ontkrachten? Die paar dakjes met stroom, dat is peanuts. Zeker in de steden waar deze voertuigen een belofte moeten vervullen. Als jij een gemiddeld dak met cellen hebt, dan duurt het in de zomer nog steeds 3 dagen voor je batterij vol is en dan kun je net 400km rijden als je rustig aan doet. In de winter heb je minder en korter licht en heeft je batterij minder capaciteit en moet hij ook nog eens een deel van zijn energie gebruiken om zichzelf warm te houden zodat er nog wat prik uit wil komen. Dan halveert je actieradius. Daar zijn ze afgelopen winter in Texas op de harde manier achter gekomen.

Stroom komt de komende 20 jaar gewoon uit bruinkool, steenkool en als het schoon is uit kernenergie. Die stroom moet getransformeerd, omgevormd en getransporteerd worden. Daar ligt nu te weinig koper voor in de grond. Er gaat dus evengoed een extra aanslag op het milieu gedaan worden om die koper op te graven. Even los van je denigrerende opmerking over de winning van grondstoffen door kinderhandjes, dat is voor een groot deel gewoon waar en het is ook een extra aanslag vergeleken met huidige ICE auto's.

Ook is een batterij niet alleen minder efficient bij koude, ook bij een quickcharge, gaat er heel wat meer stroom verloren dan met langzaam laden. Bedenk dat een Teslabatterij in 23 liter koelvloeistof zwemt. Dat doet hij niet omdat hij geen overtollige hitte opwekt. Of toch wel? Maak een paar raketstarts of doe een quickcharge en een aanzienlijk deel van de energie wordt niet opgeslagen als warmte, maar wordt omgezet in nutteloze hitte en is dus verloren. Die batterij gaat met een quickcharge niet voor niets maar halfvol. Hij ligt dan nog net niet te koken.

Wat er met elektrisch wordt bereikt is dat de vervuiling wordt verplaatst uit de stad, naar de omgeving die zich er het minst tegen kan verdedigen: de omgeving van energieopwekking (weides, zee, centrales en winning van brandstoffen) en winning van grondstoffen voor de productie van zowel de energieopwekkers als het transport.

Dus denk even na voor je de boel weer weglacht.

We verkopen nu techniek als een oplossing, terwijl die techniek gewon nog lang niet klaar is en simpelweg voor andere ergere problemen zorgt. Dat wensdenken is bijzonder kwalijk. Ik ben niet tegen elektrisch. Ik wordt er ook niet echt opgewonden van (dat delen we blijkbaar), maar het wordt verkocht als iets wat het niet is. Mocht het dat ooit worden dan ben ik de eerste om dat te erkennen, maar het is het nu in geen geval. Het enige wat ik wel gezien heb, is dat de combinatie van een hybride auto een significant lager brandstofverbruik laat zien bij veel stoppen en optrekverkeer. Dat is goed, daar zou gekeken moeten worden wat de footprint is van het rijden met een hybride tegenover een ICE. Want ik ben het wel met je eens dat alles schoner mag en gebeurt als je minder nodig hebt.
Stel je kleppen en kijk eerst even in de FAQ.

Gebruikersavatar
nielspbr
Mr Kockengen
Berichten: 16224
Lid geworden op: 02 mar 2009 17:50
Bezit: Een apenfamilie en een bamibal.
Locatie: Kockengen

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door nielspbr »

Thuisladen in de goedkope uren op die ene laadpaal die ik niet vanuit mijn flatje (zonder zonnecellen) kan zien terwijl mijn auto op mijn werk staat?
En nee, laden op het werk is een beperkt aantal plekken en zeker niet gratis.
(en ze kunnen het aantal laadplekken niet uitbreiden want de aansluiting is daar niet op berekend)

Getekend de gewone man m/v.

Dennoz
4T-MSB addict
Berichten: 655
Lid geworden op: 16 dec 2017 11:36
Bezit: Cd50
Harley 1977 fxe Super Glide
Jazz 1.4 v-tec
Locatie: Leiden

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door Dennoz »

ik zie persoonlijk nog steeds meer in waterstof.
mijn vader had voor de hobby en gewoon voor het frobelen met techniek een waterstof genarator als bijvoeding op zijn vw t2 geknutseld en dat leverde hem een paar kilometer extra per liter op, ik heb me daar bij aangehaakt en dat op mijn t4 ook ingebouwd .
die had een redelijk bot ingeregelde digifant ecu zonder lambda-sonde en dat leverde qua zuinigheid niks op maar je kon het altijd merken wanneer er waterstof aangezogen werd, dan werd de motor stiller en pakte veel soepeler op.
het nadeel voor de hobbyisten is dat je enorm veel moet doorontwikkelen en hele dure materialen moet gaan gebruiken om effectief te blijven.de instap setjes zijn niet lang bestand tegen de soda / demi-water oplossing.
ik heb te veel hobbys om me daar volledig op te focussen en bij de zoveelste keer dat dat ding niks meer deed heb ik de boel er af gesloopt.
Hop hop gas dr op

Gebruikersavatar
wim V8
4T-MSB heilige
Berichten: 4038
Lid geworden op: 30 aug 2013 17:43
Bezit: Honda CB50 '73 (daily)
Honda CD 50 project(compl.in parts)
Honda GiorCub chill 4bak scooter :-)
NSU Prima '57 scooter
Piaggio Ciao '70 (under restoration)
Piaggio Bravo '73(as new) Daily
Piaggio Boxer1.'69(need restoration)
VeloFrejus '50 Jolly motore a rullo.
Demm Turismo quatro tempi '59
Fiat 1100R '68 (summer daily)
Locatie: Castricum

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door wim V8 »

Even een grote wending qua vervuiling.

Tsja, en wat nu?

Download "Flightradar24" en je ziet dit:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Download "Flightradar24" en verbaas uzelf.

Vergroot het beeld, verklein het beeld en verschuif, meer en meer plane's blijven oneindig verschijnen soms drie lagen dik vliegen ze boven/onder elkaar.
24uur-7dagen per week.


Gr. Wim.
Een oude brommer is alleen leuk als sleutelen uw hobby is.

Link naar mijn Honda's:
viewtopic.php?f=15&t=26869

Gebruikersavatar
lil
The 4T-MSB is my life!
Berichten: 1941
Lid geworden op: 27 dec 2019 17:58
Bezit: oa.
c50 presscub injectie 2008 (2x)
c50 presscub 2005
c50 business 1996
c50 economy 1981
c70 passport 1975
c110 sportscub frans 1968?
apollo hmc 303 1972?
lely senior duo 1959?
dan nog een vaag bami crossding met een honda-achtig 50cc BBS-tuning blok.
en een sloop bami pitbike met een 124cc loncin.
Locatie: zuidholland

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door lil »

tja wat is de oplossing? electrische vliegtuigen? of wereldwijde geboortebeperking... want misschien is het probleem wel teveel mensen. waarom heeft niemand het daar ooit over? taboe

let trouwens vooral niet op mij hoor, ik zit hier lekker met een kanonnetje
Hoedt u voor iedereen die zich expert wil noemen, zij willen meer lijken dan wat ze zijn.
Expert is geen beschermde titel, iedere kluns kan zich expert noemen, het betekent niets.
Denk zelf na, en oordeel slechts na ampele overwegingen.

Gebruikersavatar
gonzo
The 4T-MSB is my life!
Berichten: 1181
Lid geworden op: 17 jul 2012 19:59
Locatie: Afferden, Limburg

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door gonzo »

......................
Try and die techniek....... love it.

Gebruikersavatar
wim V8
4T-MSB heilige
Berichten: 4038
Lid geworden op: 30 aug 2013 17:43
Bezit: Honda CB50 '73 (daily)
Honda CD 50 project(compl.in parts)
Honda GiorCub chill 4bak scooter :-)
NSU Prima '57 scooter
Piaggio Ciao '70 (under restoration)
Piaggio Bravo '73(as new) Daily
Piaggio Boxer1.'69(need restoration)
VeloFrejus '50 Jolly motore a rullo.
Demm Turismo quatro tempi '59
Fiat 1100R '68 (summer daily)
Locatie: Castricum

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door wim V8 »

lil schreef: 21 feb 2024 21:54
tja wat is de oplossing? elektrische vliegtuigen?


Nee natuurlijk niet, dat is nog meer vervuiling! dat kost nog meer energie!(als het mogelijk zou zijn(=geen discussie)
Gewoon stoppen met die zooi! Oprotten met die k#tvliegtuigen. 8-)

Gr. Wim.
Een oude brommer is alleen leuk als sleutelen uw hobby is.

Link naar mijn Honda's:
viewtopic.php?f=15&t=26869

Gebruikersavatar
wim V8
4T-MSB heilige
Berichten: 4038
Lid geworden op: 30 aug 2013 17:43
Bezit: Honda CB50 '73 (daily)
Honda CD 50 project(compl.in parts)
Honda GiorCub chill 4bak scooter :-)
NSU Prima '57 scooter
Piaggio Ciao '70 (under restoration)
Piaggio Bravo '73(as new) Daily
Piaggio Boxer1.'69(need restoration)
VeloFrejus '50 Jolly motore a rullo.
Demm Turismo quatro tempi '59
Fiat 1100R '68 (summer daily)
Locatie: Castricum

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door wim V8 »

lil schreef: 21 feb 2024 21:54
want misschien is het probleem wel teveel mensen.
Waarom heeft niemand het daar ooit over? taboe

Nou ja oké, als we met al deze mensen zouden leven zoals men in 1650 deed had dat waarschijnlijk beter geweest.

Nadenkertje:
Een professor zei ooit 30-35 jaar geleden, de mensheid vernietigd zichzelf evengoed wel, waarschijnlijk door de gezondheidszorg.
Dat zou een grote rol gaan spelen.

Dat was een progr. over het einde van de koudeoorl. destijds, kernwpens gingen weg etc etc, er bleven er wel
nog steeds genoeg om de wereldbol 10 keer te vernietigen, maar goed.


Gr. Wim.
Een oude brommer is alleen leuk als sleutelen uw hobby is.

Link naar mijn Honda's:
viewtopic.php?f=15&t=26869

Gebruikersavatar
wim V8
4T-MSB heilige
Berichten: 4038
Lid geworden op: 30 aug 2013 17:43
Bezit: Honda CB50 '73 (daily)
Honda CD 50 project(compl.in parts)
Honda GiorCub chill 4bak scooter :-)
NSU Prima '57 scooter
Piaggio Ciao '70 (under restoration)
Piaggio Bravo '73(as new) Daily
Piaggio Boxer1.'69(need restoration)
VeloFrejus '50 Jolly motore a rullo.
Demm Turismo quatro tempi '59
Fiat 1100R '68 (summer daily)
Locatie: Castricum

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door wim V8 »

lil schreef: 21 feb 2024 21:54
ik zit hier lekker met een kanonnetje

Dat is dus ook een probleem van de wereld, drugs en alcohol
en zooi die nog geen naam hebben.


Gr. Wim.
Een oude brommer is alleen leuk als sleutelen uw hobby is.

Link naar mijn Honda's:
viewtopic.php?f=15&t=26869

Dennoz
4T-MSB addict
Berichten: 655
Lid geworden op: 16 dec 2017 11:36
Bezit: Cd50
Harley 1977 fxe Super Glide
Jazz 1.4 v-tec
Locatie: Leiden

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door Dennoz »

religie bedoel je zeker?
Hop hop gas dr op

Gebruikersavatar
lil
The 4T-MSB is my life!
Berichten: 1941
Lid geworden op: 27 dec 2019 17:58
Bezit: oa.
c50 presscub injectie 2008 (2x)
c50 presscub 2005
c50 business 1996
c50 economy 1981
c70 passport 1975
c110 sportscub frans 1968?
apollo hmc 303 1972?
lely senior duo 1959?
dan nog een vaag bami crossding met een honda-achtig 50cc BBS-tuning blok.
en een sloop bami pitbike met een 124cc loncin.
Locatie: zuidholland

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door lil »

Dennoz schreef: 22 feb 2024 11:47 religie bedoel je zeker?
ja waar religies anno nu nog steeds vrolijk inmiddels toch compleet achterhaalde idealen als het krijgen van zoveel mogelijk kinderen preken, welzeker. maar waar ze volop tot zoveel mogelijk bloedvergieten leiden helpt het weer om het aantal mensen te verminderen. als ze nou eens gewoon alleen dat laatste deden lost het probleem zich vanzelf op. zal iig meer zoden aan de dijk leggen dan overgaan op electrisch. maar wat het bestrijden van alcohol aan het milieu bijdraagt is me onduidelijk, wellicht had iemand zelf iets gebruikt.
Hoedt u voor iedereen die zich expert wil noemen, zij willen meer lijken dan wat ze zijn.
Expert is geen beschermde titel, iedere kluns kan zich expert noemen, het betekent niets.
Denk zelf na, en oordeel slechts na ampele overwegingen.

Gebruikersavatar
CheapUrbanBitches
4T-MSB regular
Berichten: 393
Lid geworden op: 08 feb 2022 15:51
Bezit: Bak bami

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door CheapUrbanBitches »

Voor het maken van 10 liter bier heb je 19 liter brouwwater nodig, nog niet te spreken over hoeveel water al dat graan en hop verbruikt.

Net als benzine had bier vroeger een doel dat economische groei stimuleerde (van ongekookt water werd het productiemiddel immers ziek), nu remt het economische groei steeds meer af.

Alcoholisten kosten immers meer geld dan ze opleveren, zijn korter rendabel en maken een hoop maatschappelijke- en ziektekosten aan het eind van de rit.

Het milieu is de verpakking waarin het verkocht wordt.
'It never hurts to help.'

Gebruikersavatar
lil
The 4T-MSB is my life!
Berichten: 1941
Lid geworden op: 27 dec 2019 17:58
Bezit: oa.
c50 presscub injectie 2008 (2x)
c50 presscub 2005
c50 business 1996
c50 economy 1981
c70 passport 1975
c110 sportscub frans 1968?
apollo hmc 303 1972?
lely senior duo 1959?
dan nog een vaag bami crossding met een honda-achtig 50cc BBS-tuning blok.
en een sloop bami pitbike met een 124cc loncin.
Locatie: zuidholland

Re: elektrsch blok voor Honda

Bericht door lil »

ijzersterk hoor, zo komen we dr wel.
Hoedt u voor iedereen die zich expert wil noemen, zij willen meer lijken dan wat ze zijn.
Expert is geen beschermde titel, iedere kluns kan zich expert noemen, het betekent niets.
Denk zelf na, en oordeel slechts na ampele overwegingen.

Plaats reactie