C50 carburateur lekt benzine

Wil je je ervaring delen of je problemen neerleggen, dan kan dat hier.
Plaats reactie
skeez
4T-MSB beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 08 okt 2017 21:55
Bezit: C50 OT

C50 carburateur lekt benzine

Bericht door skeez » 06 jan 2018 12:27

Bij aanschaf zat op mijn C50 een bami carburateur, hij liep er prima op, maar hij lekte in een paar dagen tijd mijn tank leeg via het overloopslangetje. Toen kon ik een originele Keihin carb kopen, en van horen zeggen zouden deze veel fijner af te stellen zijn. Die Keihin erop gezet en nu lekt hij benzine bij de benzinekraanschuif.

Toen ik de carb loshaalde viel mij een verbogen ring onder de benzinekraanschuif op, maar later kwam ik erachter dat dat zo hoort en als drukveer fungeert. Zou een nieuwe drukveer helpen? Of wellicht een revisiesetje?

Gebruikersavatar
NIX
chaly addict
Berichten: 16741
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: C50 carburateur lekt benzine

Bericht door NIX » 06 jan 2018 14:53

Ik gok een revisiesetje. De rubbers van de ori carbs ziijn na 40-50 jaar keihard. Soms wil het op de vorm nog net een beetje afsluiten, maar als de boel een tijd niet gebruikt is, beschadigt het hardgeworden rubber vaak, of zit er troep aan de schijf gekoekt die ook slecht afsluit. Soms helpt schoonmaken, maar dan moet je het rubber er weer precies zo in zetten als het zat en het beste hopen. Dat kun je nog proberen voor je een setje koopt. Hou er rekening mee dat een revisiesetje ook niet het eeuwige leven heeft. Het ori spul was het beste, maar dat kom je niet meer nieuw tegen.
Kijk eerst even in de FAQ.

Plaats reactie